Kolasnittar med daim

361 röster
30 m
30 kakor
Kolasnittar med daim
Foto: TV4

Barnsligt goda sega kolasnittar med hackad daim i. Det är tur de är så lättbakade, de går åt i en rasande fart!

Tips! Du kan byta ut daimen mot andra smaksättningar, t ex annat godis, kardemumma eller kanel.

Visa mer
30 m
30 kakor

Du behöver

  • 200 g smör, rumstempererat
  • 130 g strösocker [1,5 dl]
  • 40 g ljus sirap [2 msk]
  • 10 g bakpulver [2 tsk]
  • 300 g vetemjöl [5 dl]
  • 10 g vaniljsocker [1 msk]
  • 110 g daim
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Vispa smör, strösocker och sirap i några minuter. Det ska bli fluffigt och mjukt. Blanda sedan i bakpulver, vetemjöl och vaniljsocker och arbeta med handen till en deg. Hacka daim och blanda i.
  3. Dela degen i 4 bitar och rulla ut till plåtlånga längder. Lägg 2 längder på en plåt med bakplåtspapper under och platta till med handflatan. Grädda mitt i ugnen i 13-15 minuter, eller tills kakorna fått en fin gyllenbrun färg.
  4. Ta ut kakorna och låt dom svalna någon minut innan du skär dem i lagom breda kakor, låt svalna helt och förvara torrt.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...