• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kolasnittar med daim

Kolasnittar med daim
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Kolasnittar med daim

4 steg att laga

7 ingredienser

30 m

Barnsligt goda sega kolasnittar med hackad daim i. Det är tur de är så lättbakade, de går åt i en rasande fart!

Tips! Du kan byta ut daimen mot andra smaksättningar, t ex annat godis, kardemumma eller kanel.

Ingredienser

portioner30 kakor
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 130 g strösocker [1,5 dl]
  • 40 g ljus sirap [2 msk]
  • 10 g bakpulver [2 tsk]
  • 300 g vetemjöl [5 dl]
  • 10 g vaniljsocker [1 msk]
  • 110 g daimchoklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Vispa smör, strösocker och sirap i några minuter. Det ska bli fluffigt och mjukt. Blanda sedan i bakpulver, vetemjöl och vaniljsocker och arbeta med handen till en deg. Hacka daim och blanda i.
  3. Dela degen i 4 bitar och rulla ut till plåtlånga längder. Lägg 2 längder på en plåt med bakplåtspapper under och platta till med handflatan. Grädda mitt i ugnen i 13-15 minuter, eller tills kakorna fått en fin gyllenbrun färg.
  4. Ta ut kakorna och låt dom svalna någon minut innan du skär dem i lagom breda kakor, låt svalna helt och förvara torrt.