Kolasnittar med daim
Kolasnittar med daim
7 ingredienser
30 m
Barnsligt goda sega kolasnittar med hackad daim i. Det är tur de är så lättbakade, de går åt i en rasande fart!
Tips! Du kan byta ut daimen mot andra smaksättningar, t ex annat godis, kardemumma eller kanel.
Se Roy Fares laga receptet

Ingredienser
- 200 g smör, rumstempererat
- 130 g strösocker [1,5 dl]
- 40 g ljus sirap [2 msk]
- 10 g bakpulver [2 tsk]
- 300 g vetemjöl [5 dl]
- 10 g vaniljsocker [1 msk]
- 110 g daimchoklad
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
- Vispa smör, strösocker och sirap i några minuter. Det ska bli fluffigt och mjukt. Blanda sedan i bakpulver, vetemjöl och vaniljsocker och arbeta med handen till en deg. Hacka daim och blanda i.
- Dela degen i 4 bitar och rulla ut till plåtlånga längder. Lägg 2 längder på en plåt med bakplåtspapper under och platta till med handflatan. Grädda mitt i ugnen i 13-15 minuter, eller tills kakorna fått en fin gyllenbrun färg.
- Ta ut kakorna och låt dom svalna någon minut innan du skär dem i lagom breda kakor, låt svalna helt och förvara torrt.