Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
Ha sedan i vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och rivet apelsinskal. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
Dela degen i två lika stora delar och rulla ut till längder. Lägg längderna på plåten och platta till längderna lite lätt med en gaffel.
Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar vardera. Ställ in i kylskåpet för att kallna på plåten under tiden som du förbereder chokladen.
Grovhacka mjölkchokladen och lägg i en värmetålig bunke. Ställ över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen svalnat. Ta bort bunken från värmen och rör ner oljan. Låt svalna.
Häll upp chokladen i ett glas och doppa kolasnittarna i chokladen till hälften. Låt överflödig choklad rinna av innan du lägger tillbaka kakorna på plåten och garnerar med hasselnötter.