Kolasnittar med choklad

koket.se
Kolasnittar med choklad
Foto: TV4
Ronja Sjölander HSB 2024
Ronja Sjölander HSB 2024

Kolasnittar med choklad

11 ingredienser

1 h

De här festliga kolasnittarna med rostad vit choklad blir riktiga favoriter till fikastunden!

Se Ronja Sjölander laga receptet

logo

Ingredienser

portioner sats
  • 30 g vit bakchoklad, rostad
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl farinsocker
  • 0,5 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk havssalt
  • 30 g mörka chokladknappar
  • 30 g vita chokladknappar (ljusa)
  • 3 msk ljus sirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rosta den vita chokladen i ca 5 minuter så att den blir gyllenbrun.
  3. Låt chokladen svalna och hacka den sedan.
  4. Rör ihop smör, farinsocker, strösocker och sirap.
  5. Tillsätt resten av alla de torra ingredienserna utom chokladen. Arbeta snabbt ihop allt till en deg.
  6. Tillsätt sedan den rostade chokladen och blanda tills allt är jämnt fördelat.
  7. Dela degen i två delar och rulla ut till två längder, platta till längderna med en gaffel och strössla över havssalt.
  8. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 minuter.
  9. Skär kakorna i sneda bitar medan de fortfarande är varma.
  10. Dekorera med chokladknappar.
  11. Låt sedan kakorna svalna på plåten.