Kolakakor med choklad och havssalt
Kolakakor med choklad och havssalt
9 ingredienser
30 m
Härliga kolakakor med choklad och havssalt är enkla att baka så de passar alla dagar i veckan!
Se Hilda Kirkhoff laga receptet

Ingredienser
- 200 g smör, rumsvarmt
- 1,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 6 msk ljus sirap
- 5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 200 g choklad (mörk eller ljus)
- flingsalt
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
- Rör om smör, socker, vaniljsocker och sirap med en elvisp med degkrokar eller med hjälp av en köksassistent.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål med en gaffel. Tillsätt det därefter i smörblandningen och rör om.
- Grovhacka chokladen och blanda ner i degen.
- Lägg ut degen på ett bakbord och arbeta ihop degen för hand.
- Dela degen i fyra delar och rulla ut till långa längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite försiktigt. Strö över lite flingsalt.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
- Ta ut plåten och skär direkt i snittar. Låt svalna helt på plåten.