Bullar extra allt. Roy Fares fyller en klassisk vetedeg med en blandning av smör, muscovadosocker och hasselnötsmjöl. Efter gräddning toppas bullarna med kolasås, hasselnötter och lite flingsalt. Galet gott!
Smula jästen i en bunk till en köksmaskin med degkrok.
Värm mjölken så att den blir 37 grader. Häll den över jästen och blanda runt.
Lägg i resterande ingredienser och arbeta ihop degen långsamt med krok.
När degen gått ihop ökar du tempot lite och arbetar degen ytterligare 10 minuter tills den känns elastisk och är glansig och fin på ytan.
Lägg ut degen på ett mjölat bord och låt vila 20 minuter. Kavla ut degen i en rektangel 3-4 mm tjock.
Hasselnötsfyllning
Blanda hasselnötsmjöl, vaniljsocker, muscovadosocker och salt med smöret tills du har en slät fyllning.
Bre på ett jämt lager med fyllning på den utkavlade vetedegen. Rulla ihop till en rulle och skär i 30 bitar.
Lägg i pappersformar på en plåt, plasta eller ta en bakduk över och låt jäsa i minst 90 minuter.
Kolasås
Värm glukosen i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt strösockret lite i taget tills allt har smält, rör om under tiden.
Koka sockret tills det har fått en fin karamellfärg. Häll i grädden lite i taget, rör försiktigt om.
Ta från värmen och klicka i smör och flingsalt. Blanda och ställ åt sidan, låt svalna helt.
Pensling och topping
Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda bullarna 10-15 minuter till de har fått fin färg. Ta ut och låt svalna någon minut, ringla över kolasås och strö över lite rostade, hackade hasselnötter och flingsalt.