Bringan ska ligga i press tills den kallnar, så det är bra att ha god tid på sig för matlagningen. Variera gärna grönsaker och rotfrukter efter egen smak.
Ansa och skala morot, purjo, lök och rotselleri och skär i mindre bitar. Lägg den sköljda oxbringan i en kastrull och fyll på med så mycket vatten att det står över köttet. Ta upp bringan. Salta vattnet och koka upp. Lägg ner bringan i det kokande vattnet, koka åter upp och skumma väl. Lägg därefter i kryddor, persiljestjälkar och grönsaker.
Koka köttet tills det känns mört när du sticker i det med en gaffel, räkna med ca 2 timmar. Ta upp köttet och dra bort benet. Spar buljongen och sila den. Lägg den nykokta bringan i press i en långpanna med en skärbräda och en tyngd ovanpå och låt kallna.
Smält smöret till såsen och rör ner mjölet. Spä med 3 dl av buljongen, lite i taget. Tillsätt grädden. Riv ner pepparroten och krydda såsen med salt, peppar, några droppar vinäger och lite socker. Koka lätt resten av säsongens färska grönsaker i buljongen. Ta upp grönsakerna och värm slutligen tunna skivor av den pressade oxbringan lätt i buljongen. Servera med såsen.