Köksmästarens mexikanska sallad

Köksmästarens mexikanska sallad
Foto: TV4

En matig sallad som med allt i ett, som naturligtvis kan serveras med vilken dressing som helst.

26 januari 2009
6

Du behöver

  • 1 liten grillkyckling
  • 200 g kokt skinka
  • 1 huvud isbergssallat
  • 2 morötter, grovrivna
  • 2 stjälkar blekselleri, strimlad
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 dl purjolök, strimlad
  • Dressing:
  • 1 dl filmjölk
  • 2-4 msk majonnäs
  • 2 msk riven ost, Västerbotten
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Ta loss köttet från kycklingen och strimla det liksom skinkan.
  2. Blanda strimlad sallad, selleri och morötter i en stor salladsskål.
  3. Lägg kött, tomater och purjo i grupper över salladen.
  4. Blanda ihop dressingen och häll över salladen. Kan bytas ut mot en vinägrett där man rör ner några matskedar riven parmesan.
Kommentera receptet

Fler goda recept