Kokostoppar med chokladägg
Kokostoppar med chokladägg
8 ingredienser
30 m
Festliga kokostoppar med chokladägg kan bli en ny favorit till påsk.
Ingredienser
- 50 g smör
- 2 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 200 g riven kokos
- 1 limefrukt, zest (kan uteslutas)
- grön livsmedelsfärg (geléfärg)
Garnering
- 40 g vit bakchoklad
- 36 chokladägg (små)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kokos och smör, rör ihop. Smaksätt eventuellt med limezest.
- Färga smeten med lite grön geléfärg. Låt smeten svälla en stund.
- Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12–15 minuter. Täck gärna kakorna med aluminiumfolie efter ca 8 minuter så de inte får för mycket färg.
- Gör en fördjupning i kakorna med exempelvis ett teskedsmått direkt när kakorna kommer ut ur ugnen. Låt kakorna sedan svalna.
- Smält den vita chokladen och klicka i fördjupningen. Lägg i chokladäggen.