Festliga kokostoppar med chokladägg kan bli en ny favorit till påsk.
Ingredienser
kakor
50 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
200 g riven kokos
1 limefrukt, zest (kan uteslutas)
grön livsmedelsfärg (geléfärg)
Garnering
40 g vit bakchoklad
36 chokladägg (små)
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kokos och smör, rör ihop. Smaksätt eventuellt med limezest.
Färga smeten med lite grön geléfärg. Låt smeten svälla en stund.
Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12–15 minuter. Täck gärna kakorna med aluminiumfolie efter ca 8 minuter så de inte får för mycket färg.
Gör en fördjupning i kakorna med exempelvis ett teskedsmått direkt när kakorna kommer ut ur ugnen. Låt kakorna sedan svalna.
Smält den vita chokladen och klicka i fördjupningen. Lägg i chokladäggen.