Kokosparfait

Kokosparfait
Foto: TV4
Daniel Mullern
Daniel Mullern

Kokosparfait

14 ingredienser

30 min + tid i kyl

Kokosparfait med inkokta glasrabarber blir en fröjd för alla sinnen. Perfekt att njuta av efter maten!

Se Daniel Müllern laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Inkokt rabarber med hibiskus

  • 200 g glasrabarber
  • 1 dl vatten
  • 120 g strösocker
  • 6 torkad hibiskus (hibiskusblommor)
  • 20 g ingefära, i tunna skivor
  • 0,25 habanero

Kokosparfait

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 0,5 vaniljstång, urskrapad (eller 1 tsk vaniljpulver)
  • 4 äggulor
  • 1 dl kokosgrädde

Servering

  • 50 g riven kokos, rostad
  • oxalis (röd oxalis eller citronmeliss)
  • ev maräng

Gör så här

Håll skärmen tänd

Inkokt rabarber med hibiskus

  1. Skär rabarbern i ca 5 mm tjocka skivor.
  2. Koka upp vatten och socker med hibiskus, ingefära och habanero.
  3. Slå lagen över rabarbern och låt stå i minst 30 minuter.

Kokosparfait

  1. Vispa upp grädden och ställ i kylen. Den ska vara medelhård vispad.
  2. Vispa florsocker, vanilj och äggulor till ett poröst skum. Vänd i grädde och kokosgrädde.
  3. Frys in smeten i fyra skålar eller tallrikar i ca 2 timmar.

Servering

  1. Ta ut skålarna från frysen 10 minuter innan servering.
  2. Fördela rabarbern och lagen i skålarna.
  3. Toppa med rostad kokos, oxalis och eventuellt maränger.