Kokospannkakor med limesyrup

Kokospannkakor med limesyrup
Foto: Frida Wismar
Klara Lind DM
Klara Lind DM

Kokospannkakor med limesyrup

10 ingredienser

30 m

Dessa pannkakor passar lika bra till frukost som på brunchbordet. Smakkombinationen kokos och lime är en av mina absoluta favoriter! /Klara

Receptet är från Klara Linds vinnarbok Sydamerika - min matpassion.

Ingredienser

portioner
  • 6 ägg
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk kokosolja, smält
  • olja, till stekning

Limesyrup

  • 150 g strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 3 limefrukter

Gör så här

  1. Separera ner äggulorna och äggvitorna i två bunkar. Vispa vitorna fast och fluffigt med elvisp.
  2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i äggulorna. Tillsätt mjölk och olja och vispa i 10 sekunder.
  3. Vänd med hjälp av en slickepott ner lite av äggvitorna i bunken med gulor och blanda. Vänd sedan försiktigt ner resten av vitorna i omgångar tills smeten är luftig och klumpfri.
  4. Hetta upp lite olja i en stekpanna på medellåg värme. Häll i smeten så att pannkakorna blir ungefär 10 cm i diameter och stek dem sedan i cirka 2 minuter på varje sida. Servera med limesyrup.

Limesyrup

  1. Blanda vatten och socker i en kastrull tillsammans med zest från en och en halv lime och saften från tre.
  2. Koka upp och låt reducera till sirapslik konsistens, i cirka 5 minuter.