Kokosmaräng med färska bär och hallonyoghurt

Kokosmaräng med färska bär och hallonyoghurt
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Kokosmaräng med färska bär och hallonyoghurt

11 ingredienser

1 h

En riktigt fräsch sommardessert bestående av kokosmaräng, färska bär och hallonyoghurt. Perfekt att njuta av i sommarvärmen!

Ingredienser

portioner4 - 6

Maräng

  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk kokosessens
  • 1 tsk majsstärkelse

Hallonyoghurt

  • 2 dl yoghurt (rysk eller grekisk)
  • 100 hallon, frysta ekologiska
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 blad gelatin

Servering

  • blandade bär, färska
  • rosor
  • kokos

Gör så här

Maräng

  1. Vispa äggvita och socker fluffigt och vänd sedan ner kokosessens och majsstärkelse.
  2. Klicka ut marängen på en plåt och baka sedan på 130 grader i 45 minuter och låt svalna.

Hallonyoghurt

  1. Mixa ingredienserna slät och smält gelatinet i en kastrull för att sedan vispa ner i smeten.
  2. Ställ i kylen minst 1 timme.

Servering

  1. Garnera med färska bär, blommor och kokos.