Kokoskaka med mjölkchoklad och flingsalt
Kokoskaka med mjölkchoklad och flingsalt
13 ingredienser
30 m
Hildas kokoskaka med mjölkchoklad och flingsalt är en riktig smakfröjd. Servera den gärna med vaniljglass och varm chokladsås så blir den ännu lyxigare!
Ingredienser
Kokoskaka
- 75 g smör, brynt
- 200 g riven kokos
- 2 ägg
- 1 dl strösocker
- 1 dl dulce de leche
- 100 g mjölkchokladknappar
- flingsalt
Varm chokladsås
- 2 dl vispgrädde
- 100 g mörka chokladknappar
Servering
- vaniljglass
- ätbara blommor
- ev färska bär (eller frukt)
- kokoschips, rostade
Gör så här
- Börja med att bryna smöret tills det är gyllene och bärnstensfärgat. Låt svalna helt i rumstemperatur.
- Blanda riven kokos, ägg, strösocker, dulce de leche, mjölkchokladknappar och det smälta brynta smöret. Rör om till en jämn smet.
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
- Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Forma kakorna med dina händer till 10-12 runda bollar som du plattar till något. Toppa dem sedan med lite flingsalt.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter. De ska vara gyllene i färgen.
- Låt svalna helt på plåten.
Varm chokladsås
- Värm grädden i en kastrull och tillsätt de mörka chokladknapparna. Rör om till chokladen smält.
Servering
- Bryt kokoskakan i små bitar, lägg bitarna på tallrikar tillsammans med vaniljglass.
- Dekorera eventuellt med ätbara blommor, färska bär och rostade kokoschips.
- Avsluta med att hälla på den varma chokladsåsen innan servering.