Kokosglass med sesampasta

koket.se
kokosglass med sesampasta
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Kokosglass med sesampasta

7 ingredienser

30 m + tid i kyl

Den här festliga glassen med hemgjord sesampasta kan bli en perfekt dessert att njuta av i helgen.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 dl svarta sesamfrön
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl kokosmjölk
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl kokos

Gör så här

  1. Rosta sesamfröna i panna och mixa till en kräm. Mixa i ett litet mixerhus, först blir det torrt och kornigt men efter ett tag släpper oljan och det börjar bli en krämig konsistens.
  2. Värm grädde, mjölk och kokosmjölk i en kastrull.
  3. Vispa ihop ägg och socker. Vispa ner smeten i mjölken. Värm under omrörning till 82 grader.
  4. Ta av från värmen och rör ihop med sesampastan.
  5. Rosta kokosen och blanda ner i smeten. Låt svalna.
  6. Ställ i kylen över natten.
  7. Sila smeten och kör i en glassmaskin till en krämig konsistens.