Kokosblondies med chokladganache

POPULÄRT
koket.se
Kokosblondies med chokladganache
Foto: Tv4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Kokosblondies med chokladganache

12 ingredienser

40 m

Blondie är en brownie fast utan choklad. Här med kokos i smeten som gör de extra saftiga och en galet god chokladkräm på toppen.

Se Camilla Hamid laga receptet

logo

Ingredienser

portioner bitar
  • 225 g smör
  • 3,5 dl strösocker
  • 1,5 dl brunt farinsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2 krm salt
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl riven kokos
  • 200 g mörk choklad
  • 1 tsk espressopulver
  • 2 dl vispgrädde
  • riven kokos (till garnering)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och fodra din form med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret och häll över det i en bunke. Tillsätt strösocker, farinsocker, vaniljsocker, ägg, salt, vetemjöl och kokosflingor.
  3. Blanda försiktigt ihop bara precis tills det blir en jämn smet. Blandar du för hårt eller för mycket kommer du att gå miste om den typiska konsistensen för en riktigt fudgy brownie.
  4. Häll upp smeten i formen och grädda blondien i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Låt den svalna och stelna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med ganachen.
  5. Ganachen gör du enkelt genom att grovhacka den mörka chokladen och lägga i en värmetålig skål tillsammans med espressopulver.
  6. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp tills du ser att det är på väg att börja koka. Ta bort kastrullen från värmen och häll den varma vispgrädden direkt på den grovhackade chokladen.
  7. Låt stå i ca 5 minuter innan du rör ihop till en jämn glasyr. Ganachen behöver tjockna och svalna till bredbar konsistens innan du toppar dina blondies med den. Snabbast går det om du har den i kylskåpet och rör om då och då.
  8. Skär kakan i jämnstora bitar och spritsa ganachen över blondiesarna och garnera därefter med riven kokos.

Glöm inte att matsortera skal från äggen för en mer hållbar matlagning, och njut av dina kokosblondies. /Köket-redaktionen