Kökets alla funktioner

Hos oss på Köket finns det flera olika tjänster, som att logga in och spara recept. Men det kanske inte är helt lätt att klura ut vad som finns och vad man göra, vad som är gratis och vad som kostar. Häng med så berättar vi!

Logga in

Att skapa ett konto och logga in är en helt gratis tjänst där du skapar en egen sida på köket genom att klicka på den lilla gröna glada gubben upp till höger. Här kan du se dina sparade recept, om du köpt en kurs, gjort egna anteckningar på recept osv. Varför måste man logga in? Jo det är för att du ska komma åt ditt personliga innehåll både från mobilen och datorn.
Kökets alla funktioner logga in


Spara recept

För att spara ett recept trycker du på hjärtat på receptet. Då sparas den i en av dina receptsamlingar. Du kan skapa olika receptsamlingar med olika teman och för olika tillfällen. För att hitta dina samlingar måste du alltid logga in och sedan klicka på "favoriter".
Kökets alla funktioner spara recept


Dela recept

En ny funktion som tillkommit är att du kan dela dina olika sparade receptsamlingar. Logga in, gå in på "favoriter" och "samlingar". Klicka på pennan uppe till höger på din samling och välj att göra samlingen "publik" istället för privat. Nu får du en länk som du kan skicka till vem du vill.
Kökets alla funktioner dela recept


Skriva egna anteckningar på recept

Många vill kunna göra egna notiser på recept - och det kan man nu! Under receptet finns en liten ruta "skapa anteckning". Här kan du skriva det du önskar - och texten syns enbart för dig. För att funktionen ska fungera så behöver man skapa ett konto (logga in). Detta för att du ska kunna se samma innehåll från både mobil och dator.
Kökets alla funktioner anteckningar


Portionsomvandlare

Praktisk tjänst när du ska laga mat för många personer eller ska göra större baksatser. Använd + och - för att ändra antalet portioner. Tänk på att när du omvandlar så kan tillagningstiden ändras. När du portionsomvandlar så ändras inte heller texten i "gör så här" så var lite extra observant med mängderna.
Kökets alla funktioner portionsomvandlare


Matlagningsläget

En av våra mest omtyckta och praktiska funktioner är "matlagningsläget", en helt gratis funktion som du inte behöver logga in för att använda. Genom att klicka på den gröna knappen som sitter ovanför "gör så här" så slipper du all reklam samt att fönstret på telefonen inte går ner i viloläge. Du kan även bocka i när du hällt i ingredienser och när du gjort klart olika steg i receptet - allt för att förenkla och snabbt hitta var du är i receptet.
Kökets alla funktioner matlagningsläget


Inköpslista

För att skapa inköpslistor behöver du också vara inloggad. Gå in på ett recept, under ingredienserna finns en knapp med text "lägg till i inköpslista". Listan hamnar nu på din privata inloggade sida under rubriken "inköpslistor".
Nu kan du även lägga till fler ingredienser i shoppinglistan genom att klicka på plus-symbolen.
Kökets alla funktioner shoppinglista


Nyhetsbrev

Våra populära nyhetsbrev är helt gratis. Nyhetsbreven kommer på fredagar och söndar. Fredagens nyhetsbrev bjuder på mer helginspiration och det på söndagar mer vardagsmat. Vårt dryckesbrev kommer en gång i månaden och bjuder på allt från vintips till mat och roliga drinkar.
Anmäl dig till våra populära nyhetsbrev här!


Kökets kurser

Denna tjänst kostar. För 199 kr kan du köpa en kurs till dig själv, eller ge bort. Läs mer om våra olika kurser med Myllymäki, Mischa Billing, Tea Malmegård, Paul Svensson och Zeina här!