Klassiska hallongrottor
Klassiska hallongrottor
7 ingredienser
30 min
I de här läckert möra kakorna gömmer sig en klick hallonsylt. Stoppa ner ett gäng i en korg och ta med till kaffet på utflykten eller bjud hem vännerna på spontant saftkalas!
Ingredienser
- 200 g smör
- 80 g florsocker
- 40 g kallkrämspulver (marsansås typ)
- 1 g hjorthornssalt
- 200 g vetemjöl
- hallonsylt, till fyllning
- florsocker, till glasyr
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Blanda smör, florsocker, kallkrämspulver, hjorthornssalt och vetemjöl i en bunke eller i en matberedare.
- Dela degen i 50 grams bitar.
- Rulla bitarna runda och lägg dem i bullformar. Platta till dem lite och gör en fördjupning med fingret.
- Klicka ungefär 1 tesked god hallonsylt i varje grop.
- Ställ formarna på en plåt och sätt in dem i ugnen. Baka i cirka 10-15 minuter.
- Lös upp florsockret med lite vatten (den ska vara tjock). Lägg en klick glasyr ovanpå hallonsylten.