Italienska köttbullar med tomatsås
Italienska köttbullar med tomatsås
21 ingredienser
30 min
Köttbullar på kalvfärs i en god och smakrik tomatsås. - En riktig Lady och Lufsen klassiker!
Ingredienser
- 300 g kalvfärs
- 50 g parmaskinka, finhackad
- 50 g parmesanost, finriven
- 1 msk vitlök, riven
- 2 msk gul lök, riven
- 3 msk ströbröd
- färsk basilika
- salt
- peppar
- 1 msk grädde
Tomatsås:
- 4 tomater, skalade
- 1 gul lök
- 1 msk smör
- 2 dl vatten
- 0,5 dl olivolja
- 1 citron
- salt
- peppar
- färsk basilika
- parmesanost, färskriven
- pasta
Gör så här
- Skala och finhacka löken. Blanda sedan kalvfärs, parmaskinka, parmesan, vitlök, gul lök och ströbröd till en smet.
- Krydda med basilika, salt och peppar. Tillsätt slutligen lite grädde. Forma färsen till köttbullar och stek dem gyllenbruna i en stekpanna med smör.
- Tomatsås: Skala och finhacka löken. Hacka tomaterna grovt och fräs dem tillsammans med löken i smör.
- Tillsätt vatten och olivolja samt det rivna skalet och saften av citronen. Låt koka i 10 minuter.
- Krydda såsen och mixa den sedan slät med en mixerstav. Slå såsen i stekpannan och låt den puttra några minuter tillsammans med köttbullarna.
- Strö över den finhackade basilikan.
- Riv färsk parmesan över alltihopa och servera med nykokt pasta.