Köfte på plåt med harissayoghurt

19 röster
40 min
4

Busenkel rätt med köfte, smaksatta färsbiffar, där allt görs i en långpanna som tillagas i ugnen. Smidigt, snabbt och jättegott!

Visa mer
40 min
4
4 portioner

Du behöver

Biffar

  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 kruka färsk persilja
  • salt
  • svartpeppar

Grönsaker

  • 6 potatisar
  • 1 röd paprika
  • 2 tomater
  • 1 zucchini
  • olivolja
  • 1 msk harissa

Harissayoghurt

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 gurka
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk harissa
  • salt

Till servering

  • 4 libabröd
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Köfte
    Blanda ihop alla ingredienser till biffarna. Forma till avlånga biffar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skär alla grönsaker i mindre bitar, gör de så jämnstora som möjligt så att allt blir klart samtidigt.
  4. Lägg grönsakerna på en plåt. Krydda med salt, peppar, harissa och olivolja. Blanda allting ordentligt. Lägg biffarna över och ringla över lite mer olivolja.
  5. Tillaga i ugnen ca 25 minuter.
  6. Harissayoghurt
    Riv gurka och vitlök. Blanda med övriga ingredienser till harissayoghurten.
  7. Servera med libabröd och harissayoghurt.
  8. Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna och skal från ägg, och njut av din köfte med harissayoghurt. /Köket-redaktionen
7 oktober 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...