Köfte på plåt med harissayoghurt

koket.se
Köfte på plåt med harissayoghurt
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Köfte på plåt med harissayoghurt

19 ingredienser

40 min

Busenkel rätt med köfte, smaksatta färsbiffar, där allt görs i en långpanna som tillagas i ugnen. Smidigt, snabbt och jättegott!

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Biffar

  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 kruka färsk persilja
  • salt
  • svartpeppar

Grönsaker

  • 6 potatisar
  • 1 röd paprika
  • 2 tomater
  • 1 zucchini
  • olivolja
  • 1 msk harissa

Harissayoghurt

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 gurka
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk harissa
  • salt

Till servering

  • 4 libabröd

Gör så här

Köfte

  1. Blanda ihop alla ingredienser till biffarna. Forma till avlånga biffar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skär alla grönsaker i mindre bitar, gör de så jämnstora som möjligt så att allt blir klart samtidigt.
  4. Lägg grönsakerna på en plåt. Krydda med salt, peppar, harissa och olivolja. Blanda allting ordentligt. Lägg biffarna över och ringla över lite mer olivolja.
  5. Tillaga i ugnen ca 25 minuter.

Harissayoghurt

  1. Riv gurka och vitlök. Blanda med övriga ingredienser till harissayoghurten.
  2. Servera med libabröd och harissayoghurt.

Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna och skal från ägg, och njut av din köfte med harissayoghurt. /Köket-redaktionen