Köfte på plåt med harissayoghurt
Köfte på plåt med harissayoghurt
19 ingredienser
40 min
Busenkel rätt med köfte, smaksatta färsbiffar, där allt görs i en långpanna som tillagas i ugnen. Smidigt, snabbt och jättegott!
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
Biffar
- 500 g nötfärs
- 1 gul lök, finhackad
- 1 ägg
- 0,5 dl ströbröd
- 1 kruka färsk persilja
- salt
- svartpeppar
Grönsaker
- 6 potatisar
- 1 röd paprika
- 2 tomater
- 1 zucchini
- olivolja
- 1 msk harissa
Harissayoghurt
- 3 dl turkisk yoghurt
- 1 gurka
- 1 klyfta vitlök
- 2 tsk harissa
- salt
Till servering
- 4 libabröd
Gör så här
Köfte
- Blanda ihop alla ingredienser till biffarna. Forma till avlånga biffar.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär alla grönsaker i mindre bitar, gör de så jämnstora som möjligt så att allt blir klart samtidigt.
- Lägg grönsakerna på en plåt. Krydda med salt, peppar, harissa och olivolja. Blanda allting ordentligt. Lägg biffarna över och ringla över lite mer olivolja.
- Tillaga i ugnen ca 25 minuter.
Harissayoghurt
- Riv gurka och vitlök. Blanda med övriga ingredienser till harissayoghurten.
- Servera med libabröd och harissayoghurt.
Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna och skal från ägg, och njut av din köfte med harissayoghurt. /Köket-redaktionen