Ungsbakad kolja med ansjovis och ägg

Ungsbakad kolja med ansjovis och ägg
Foto: TV4

Ungsbakad kolja med ansjovis och ägg

10 ingredienser

Vardagsfisk som är enkel att tillaga.

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar kolja (á 140 g)
  • 2 ägg
  • 50 g ansjovis
  • dill
  • citron
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk stenbitsrom
  • 0,5 rödlök
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka äggen i 10 min. Skölj under kallt vatten och skala.
  2. Salta fisken och lägg på en smord plåt och baka i ugnen på 120 grader i 15 min.
  3. Finhacka rödlöken, dill och blanda med gräddfil och rom. Smaka av med vitpeppar och salt.
  4. Skär citronen i fyra klyftor.
  5. Hacka ägget grovt och lägg på fisken och toppa med ansjovis och dill.
  6. Servera med kokt potatis, citron och romsås.