Ungsbakad kolja med ansjovis och ägg

4 röster
4
Ungsbakad kolja med ansjovis och ägg
Foto: TV4

Vardagsfisk som är enkel att tillaga.

Visa mer
4

Du behöver

  • 4 bitar kolja (á 140 g)
  • 2 ägg
  • 50 g ansjovis
  • dill
  • citron
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk stenbitsrom
  • 0,5 rödlök
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka äggen i 10 min. Skölj under kallt vatten och skala.
  2. Salta fisken och lägg på en smord plåt och baka i ugnen på 120 grader i 15 min.
  3. Finhacka rödlöken, dill och blanda med gräddfil och rom. Smaka av med vitpeppar och salt.
  4. Skär citronen i fyra klyftor.
  5. Hacka ägget grovt och lägg på fisken och toppa med ansjovis och dill. Servera med kokt potatis, citron och romsås.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...