Kockarnas kamp 2020 - här är årets deltagare

I årets säsong av Kockarnas kamp utlovas mer blod, svett och tårar än någonsin tidigare. Årets kockar har gått in stenhårt för tävlingarna och det blir en rivstart redan från första utmaningen.

De åtta proffskockarna möts på Tosterups gård i Skåne för att tävla i en mängd grenar som kräver både snabbhet, yrkesskicklighet och tävlingsnerver. Premiär tisdag 22 september kl 20:00 i TV4.

Här kan du läsa mer om årets kockar 

Florencia Abella, 35 år​Florencia är ursprungligen från Argentina och startade sin karriär på den ikoniska stjärnkrogen El Bulli utanför Barcelona. Efter det följde några år på ett antal stjärnkrogar i Spanien och Dubai. I Dubai träffade hon också sin svenske man som hon 2010 följde med till Sverige. Efter sju år på Esperanto jobbar Florencia nu som köksmästare på 1-stjärniga Ekstedts.

Jonas Lagerström, 32 årStjärnkocken Jonas har tävlat flertalet gånger i både Årets kock och Bocuse D’or. Han har också varit medlem i Svenska Kocklandslaget och tävlat med Juniorlandslaget. I februari i år fick hans egna skapelse fine dining-restaurangen Etolie en stjärna i Guide Michelin.

Nicolina Karlsson, 28 årNicolina från Nässjö har en kockutbildning från Grythyttans Restaurangskola. Efter några år i Australien hamnade hon i Malmö på Bloom in the park. Där fick hon blomstra och under tiden hon var där fick de också en stjärna i Guide Michelin. Sen två år jobbar hon nu som köksmästare hos tidigare ”Kockarnas kamp-kocken” Frida Nilsson på MJ´s i Malmö.

Roland Persson, 60 årRoland drev Franska Matsalen på Grand Hotel under många år, var med i Svenska Kocklandslaget i 10 år och vann den prestigefyllda titeln Årets kock 1990. Roland är också pappa till Magnus Persson som är med i årets startfält.

Magnus Persson, 39 årMagnus har jobbat på ett antal profilerade topprestauranger som Hillenberg, Franska matsalen och Långbro värdshus. I dag arbetar Magnus som köksmästare på Broms i Stockholm. Han har också varit finalist i Årets kock ett antal gånger men vill förstås kröna tävlandet med att klå farsan i Kockarnas kamp.

David Enmark, 55 årDavid startade sin karriär på Ulriksdals värdshus där han fick jobba under den legendariske köksmästaren Karl Heinz Krücken. Några turer senare fick David chansen att driva Dykarbaren ute på Sandhamn och tog den till helt nya nivåer. År 2010 öppnade David@home i familjens hus på Tranholmen och resten är historia. David@home har nu etablerat sig som en hyllad hemmarestaurang som blandar mat i toppklass med spännande gästspel av olika stjärnkockar.

Siri Barje, 31 årSiri Barje är utbildad kock vid Grythyttans Restaurangskola och har jobbat på bland annat Esperanto och Shibumi i Stockholm. Hon har också drivit vegetarisk sommarrestaurang på Öland.
Idag driver Siri en framgångsrik matblogg och ett väldigt populärt instagramkonto där hon delar med sig av sina recept och sin matfilosofi. Siri jobbar också som kokboksförfattare och bjuder regelbundet på vegetariska favoritrecept i Kökets middag på TV4.

Alexander Sjögren, 40 årAlexander kommer från småländska Oskarshamn där han fick sin första kockfostran. Efter några år runt om i Sverige och England kom Alexander 2006 till Skåne och tidigare Kockarnas kamp-deltagaren Anders Vendel och hans prisade restauranger. Förutom finkrogar har Alexander gedigen erfarenhet av matlagningsstävlingar med tredjeplatser i Årets kock och Bocuse D´0r i bagaget. Nu driver han egna finkrogen Mutantur i Malmö men känner att han har en tävling kvar i sig – Kockarnas kamp.