Kockarnas kamp 2019 - här är årets kockar!

Äntligen är succén Kockarnas kamp tillbaka med åtta nya proffskockar som ska slåss om den prestigefyllda segern.

Kockarna möts på Tosterups gård i Skåne för att tävla i grenar som kräver både snabbhet, precision, stresstålighet och kreativitet.

Här hittar du kockarnas middagar och recept från programmet >>

Här är årets kockar

Sebastian Gibrand, 30 år, Helsingborg

Vinnarskalle och silvermedaljör i världens mest prestigefyllda tävling - Bocuse d’Or. Sebastian började jobba på olika profilerade krogar i Skåne för att sedan flytta till Stockholm och visa sina talanger på Oaxen Krog & Slip, Studio Franzén och andra stjärnkrogar.

Kajsa Axbåge, 54 år, Stockholm

En av restaurangvärldens mest meriterade doldiskockar med chefspositioner på flera av Stockholms stjärnkrogar som Gondolen, Eriks, Sturehof. Hon har bland annat haft Johan Jureskog som elev.

Daniel Höglander, 39 år, Stockholm

Daniel är en nytänkande kock med många års erfarenhet från stjärnkrogar som Fredsgatan 12, Operakällaren och Esperanto (där han fick en stjärna i Guide Michelin). 2015 öppnade han Aloë i Älvsjö utanför Stockholm som blev en snackis och gav Daniel ännu en stjärna 2018.

Marion Ringborg 29 år, Stockholm

Marions har rötter i Gambia, vilket har påverkat hennes matlagning på många sätt. Hon är en modernt tänkandes kock som jobbat på stjärnkrogar i London, Fotografiska, Villa Godthem. Idag driver Marion den uppskattade popup-krogen Garba tillsammans med Linn Söderström.

Per Gustafson, 54 år, Stockholm

Per är en mångsidig kock som vid 21 års ålder blev en av de yngsta köksmästarna på Marstrand. Därefter hade han Walter Traub som läromästare och tillhörde Stockholms kockelit under 90-talet på flera stjärnkrogar. Nu driver han framgångsrika matstudion PS Matsal där han lär ut sin passion till andra.

Douglas Tjärnhammar-Alm, 30 år, Nynäshamn

Passionerad matbegåvning som började karriären på Bowlinghallen i Nynäshamn för att sedan jobba på Mistral, Fäviken i Åre och Omakase Köttslöjd i Stockholm. 2017 öppnade Douglas restaurangen Kagges i Gamla stan som belönades med Gulddraken 2018.

Emma Shields, 29 år, Boxholm

Emma är en riktig tävlingsmaskin som inledde karriären på PM & Vänner i Växjö, för att därefter jobba på Stockholmskrogarna Djuret, Volt, Oaxen och nu senast som kökschef på Flickan. Hon gick till final i Årets kock 2015 och blev White Guides ”Rising Star” 2018.

Walter Traub, 68 år, Österlen

Klassiskt skolad kroglegendar från Tyskland som flyttade till Sverige på 70-talet för att jobba som köksmästare på Stockholms främsta restauranger. Han erhöll en stjärna i Guide Michelin på både L'Escargot och Leijontornet. Nu driver han en gourmetkrogen Traubgården på sin egen gård på Österlen.