Knäckig rödvinbärspaj

koket.se
Knäckig rödvinbärspaj
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Knäckig rödvinbärspaj

10 ingredienser

30 m

Rödvinsbärspaj med knäckig, kolaaktig smuldeg. Hur god som helst med en kula vaniljglass till.

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Smuldeg

  • 120 g smör
  • 120 g vetemjöl [2 dl]
  • 60 g havregryn [2 dl]
  • 1,5 dl rörsocker
  • 70 g ljus sirap [0,5 dl]
  • 2 g salt

Fyllning

  • 1 l röda vinbär
  • 8 g majsstärkelse [1 msk]
  • 45 g strösocker [0,5 dl]
  • smör, till formen

Gör så här

Smuldeg

  1. Blanda samman allt i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg.

Fyllning

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Smörj 8 stycken portionsformar eller en stor ugnsform med lite smör.
  2. Skölj röda vinbär och låt rinna av genom en sil, och lägg i en bunke. Blanda strösocker och maizena och vänd runt det med bären.
  3. Fördela bär och smuldeg i formarna eller formen och grädda mitt i ugnen 15-20 minuter för små och 25-30 minuter för stor eller tills den fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut, låt svalna och servera med vaniljglass.