Knäckig päronpaj

koket.se
Knäckig päronpaj
Jessica Frej
Jessica Frej

Knäckig päronpaj

8 ingredienser

40 m

Vad sägs om en härligt knäckig päronpaj till fikat? Den här är en riktig fullpoängare!

Se Jessica Frej laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 500 g päron (äpple går också bra, ta det du kan plocka i närheten)
  • 0,5 tsk malen ingefära (eller lite färskriven, kan uteslutas)
  • 150 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 3,5 dl havregryn
  • 0,5 tsk salt
  • yoghurt (syrlig till servering)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klyfta päron och lägg i en pajform.
  3. Strö ingefära över päronen.
  4. Bryn smöret i en kastrull, det vill säga smält det under omrörning tills de skummar och är gyllene i färgen.
  5. Ta av från värmen.
  6. Slå i socker och vispgrädde och rör om.
  7. Tillsätt havregryn samt salt och rör om.
  8. Bred massan över päronen i formen.
  9. Grädda i ugnen på 200 grader i 30 minuter.
  10. Låt svalna nästan helt och servera med yoghurt.