Knäckig päronpaj
Knäckig päronpaj
8 ingredienser
40 m
Vad sägs om en härligt knäckig päronpaj till fikat? Den här är en riktig fullpoängare!
Se Jessica Frej laga receptet

Ingredienser
- 500 g päron (äpple går också bra, ta det du kan plocka i närheten)
- 0,5 tsk malen ingefära (eller lite färskriven, kan uteslutas)
- 150 g smör
- 2,5 dl strösocker
- 0,5 dl vispgrädde
- 3,5 dl havregryn
- 0,5 tsk salt
- yoghurt (syrlig till servering)
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Klyfta päron och lägg i en pajform.
- Strö ingefära över päronen.
- Bryn smöret i en kastrull, det vill säga smält det under omrörning tills de skummar och är gyllene i färgen.
- Ta av från värmen.
- Slå i socker och vispgrädde och rör om.
- Tillsätt havregryn samt salt och rör om.
- Bred massan över päronen i formen.
- Grädda i ugnen på 200 grader i 30 minuter.
- Låt svalna nästan helt och servera med yoghurt.