Knäckig paj med björnbär
Knäckig paj med björnbär
12 ingredienser
40 m
Alla älskar knäckigt! Det blir en succé varje gång och vi är nog många som har väldigt mycket björnbär i frysen sen sensommaren förra året.
Tips! Fyllningen kan varieras med olika sorters bär och frukt.
Se Hilda Kirkhoff laga receptet

Ingredienser
Fyllning
- 500 g björnbär (frysta eller färska)
- 0,5 dl strösocker
- 1 msk potatismjöl
- 1 tsk kardemummakärnor, nymalda
Topping
- 150 g smör
- 0,5 dl ljus sirap
- 0,5 dl grädde
- 2 dl strösocker
- 3 dl havregryn
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 krm salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader varmluftsugn.
- Ta fram en form som är cirka 24 centimeter i diameter.
Fyllning
- Lägg björnbären, strösocker, potatismjöl och kardemumma i en skål och rör om. Häll detta i formen.
Topping
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap, grädde, socker och värm tills sockret smält. Ta av från värmen.
- Tillsätt havregryn, vetemjöl, bakpulver och salt. Vänd runt.
- Häll smeten över björnbären i ett jämt lager. Grädda näst längst ner i ugnen i cirka 20–25 minuter till pajen fått en gyllene färg.
- Låt svalna helt och servera sedan med vaniljsås, vaniljglass eller råkärm.