Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och ströa en rund springform och lägg bakplåtspapper i botten. Smöra och mjöla kanterna, man kan ha på lite flagad mandel också om man önskar.
Vispa smör och florsocker, vispa i ett ägg i taget. Blanda sedan i mandelmjöl och vetemjöl, blanda till en slät smet. Fyll formen med massan och fördela den jämnt.
Skölj rabarbern och skär i lagom stora bitar. Lägg dem i en bunke, blanda runt bitarna i kardemumma och strösocker och strö dem sedan över kakan.
Grädda mitt i ugnen på 180 grader 28-30 minuter.
Tosca
Smält smör, strösocker, vetemjöl och mjölk i en kastrull. När allt är smält blandar du i mandel.
Ta ut kakan ur ugnen när den är klar, höj temperaturen till 210 grader.
Täck kakan med ett toscatäcke och grädda ytterligare 13-15 minuter tills kakan fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut kakan och låt svalna.
Vaniljchantilly
Vispa grädden med florsocker och vaniljsocker till spritsbar konsistens.