Knäckig jordgubbsdessert med vit choklad

Knäckig jordgubbsdessert med vit choklad
Foto: Tv4

Knäckig jordgubbsdessert med vit choklad

Av: Anjus - Lund

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

45 m

Vad sägs om att avsluta middagen med en lyxig jordgubbsdessert med vit choklad?

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Knäckig pajdeg

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl strösocker (eller farinsocker)
  • 2 msk ljus sirap

Fyllning

  • 700 g jordgubbar (frysta eller färska)
  • 2-3 msk strösocker
  • 2-3 potatismjöl
  • 200 g vit bakchoklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

Knäckig pajdeg

  1. Nyp ihop alla ingredienserna till en smulig deg.
  2. Smula degen och lägg i en pajform, eller annan ugnssäker form.
  3. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Fyllning

  1. Tvätta och skär jordgubbarna på mitten. Sjud med strösocker och potatismjöl till en härlig kompott.
  2. Smält chokladen över ett vattenbad.
  3. Ta ut bottnen från ugnen och lägg på jordgubbskompotten, samt häll den smälta chokladen över.