Knäckebröd - se & gör

POPULÄRT
koket.se
Knäckebröd - se & gör
Foto: tv4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Knäckebröd - se & gör

8 ingredienser

Så bakar du ditt eget knäckebröd - Johan Sörberg visar steg för steg. Det är betydligt enklare än vad du tror, och du kan smaksätta efter eget tycke och smak.

Se Johan Sörberg laga receptet

logo

Ingredienser

  • 270 g vatten
  • 200 g grovt rågmjöl
  • 200 g grovt dinkelmjöl
  • 20 g honung
  • 15 g salt
  • 15 g jäst

Topping

  • blandade frön
  • kryddor

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser, tillsätt vattnet sist. Det kan behövas tillsättas lite mer vatten beroende på hur grovt mjölet är.
  2. Bearbeta degen tills den blir smidig, i maskin tar det 5-8 minuter.
  3. Plasta degen och lägg i kyl 30 minuter.
  4. Kavla ut degen tunt på ett mjölat bord, nagga, pensla med vatten och smaksätt efter tycker och smak. Platta till med händerna så toppingen fastnar.
  5. Skär upp i önskad form och lägg över på bakplåtspappersklädda plåtar.
  6. Grädda i 5-6 minuter, 230 grader.