Kalvracks med gremolata, ugnsrostade rotfrukter och vitlöksdipp

POPULÄRT
Kalvracks med gremolata, ugnsrostade rotfrukter och vitlöksdipp
Foto: TV4

Kalvracks med gremolata, ugnsrostade rotfrukter och vitlöksdipp

Av: Valerie Aflalo

Från: Klockan nio hos stjärnorna

21 ingredienser

3 h

Marinerad kalvracks som steks i ugn på låg temperatur. Servera med gremolata, vitlökssås och ugnsrostade rotfrukter.

Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • ca 6 bitar kalvracks
  • 1 hel vitlök
  • rosmarin
  • olivolja
  • 5 potatisar
  • 5 jordärtskockor
  • 2 palsternackor
  • 1 morot
  • några kvistar bladpersilja
  • 1 citron
  • havssalt

gremolata

  • 2 förp persilja
  • 1 citron (ekologisk)
  • 2 dl olivolja
  • 1,5 krm havssalt
  • 3-4 klyftor vitlök

Vitlöksdipp

  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl crème fraîche
  • 1,5 limefrukt
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 krm havssalt

Gör så här

Kalvracks

  1. Marinera kalvracksen i vitlök, olivolja och rosmarin i ca 1 timme.
  2. Torka bort olivoljan och bryn biten i pannan med en klick smör till den får lite färg. Tillaga sedan på låg värme 100 grader i ca 2 timmar med köttermometer.

Gremolata

  1. Nu kan du göra gremolatan. Finhacka persiljan, pressa vitlöken och citronen samt riv zest från citronen häll sedan i olivolja. Blanda. Låt stå i några timmar.

Rotfrukter

  1. Hacka upp alla rotfrukter. Lägg i hela vitlöksklyftor och blanda ihop i en ugnsform salta och peppra och ringla över mycket olivolja. Strö även över lite rosmarin om du vill.

Vitlöksdippen

  1. Pressa en klyfta vitlök i crème fraichen, pressa lime, en nypa salt och en skvätt olivolja. Klart.