Lulu’s chilispetsade Bon GooArgile chocolate

Lulu’s chilispetsade Bon GooArgile chocolate
Foto: TV4

Lulu’s chilispetsade Bon GooArgile chocolate

Av: Lulu Carter

Från: Klockan nio hos stjärnorna

15 ingredienser

45 min + 3 h

Choklad- och havrekaka som serveras med American cream cheese ice cream. Toppat med skivor av syrlig kiwi.

Dryckestips:
- Alfonso Oloroso
- Yogité sötad med honung
Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

American cream cheese ice cream

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 400 g färskost
  • 5 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde (eller mellangrädde)
  • 8-10 digestivekex
  • 10 kiwis
  • 1 limefrukt

Bon GooArgile chocolate

  • 75 g smör
  • 1,5 dl havregryn
  • 2 msk mörk sirap
  • 2,5 msk kakao
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1-2 krm chilipulver

Gör så här

American cream cheese ice cream

  1. Smula digestivekex i botten på formarna. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.
  2. Vispa äggulorna med sockret. Mosa osten och blanda ner den jämte vaniljsockret. Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg- och ostblandningen. Vispa till sist äggvitorna till hårt skum och vänd ännu försiktigare ner dem så att inte luften går ur smeten.
  3. Fördela smeten i formarna. Smula ytterligare ett lager kex över, täck med gladpack och ställ in i frysen minst 3 timmar innan servering.
  4. Servera cheesecaken i tårtbitar med färsk skivad kiwi och pressa över juice från en lime.

Bon GooArgile chocolate

  1. Blanda ingredienserna noga och värm i en kastrull på medelstark värme. Kan göras mer eller mindre tjock beroende på hur man vill ha konsistensen. Öka mängden havregryn om den känns för tunnflytande. Skall gå att klicka ut på efterrättstallriken bredvid glassen.