Friterade bananbollar på en bädd av ananaskompott med en touch av chili
Friterade bananbollar på en bädd av ananaskompott med en touch av chili
13 ingredienser
40 m
Friterad banan med ananas, vaniljglass och karamelliserad majs.
Dryck
Rom
Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Bananbollar
- 8 bananer
- 1 msk bakpulver
- 0,5 dl florsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 msk hel kummin
- 5 dl rapsolja (eller frityrolja)
Ananaskompott
- 2 färska ananaser
- 4-6 apelsiner
- 1 dl rörsocker
- 1 kanelstång
- 1 chilifrukt (en stor är inte så stark)
Karamelliserade popcorn
- 1,5 dl färdigfriterade majskorn
- 1 dl strösocker
Gör så här
Bananbollar
- Blanda samman de torra varorna.
- Mosa eller mixa bananerna till en jämn smet.
- Värm upp oljan i en kastrull eller fritös. Ta en matsked av smeten och lägg i oljan, fritera till en gyllenbrun färg.
- Låt rinna av på hushållspapper.
Ananaskompott
- Skala och hacka ananasen grovt och lägg i en kastrull. Tillsätt saften från apelsinerna och sedan resten av ingredienserna. Koka upp och låt sedan sjuda i 30 min.
Karamelliserade popcorn
- Sprid ut de friterade majskornen på en plåt med bakplåtspapper. Smält sockret i en kastrull (utan fett) tills det blir flytande. Häll genast den smälta sockerlösningen över majskornen på plåten.
- Rör runt bland majskornen medan sockerlösningen stelnar så att det inte blir en enda klump. Majsen poppar inte, de blir bara goda karamelliserade korn.
Servering
- Lägg kompott i en djup desserttallrik, toppa med 2 bananbollar och en kula vaniljglass samt lite karamelliserade majskorn.