Klibbigt ris med mango

0 röster
30 m
4-6

Klibbigt ris, söt kokosmjölk och mango blir en ljuvlig efterrätt att servera efter maten!

Visa mer
30 m
4-6

Du behöver

  • 3 dl sticky rice
  • 400 g kokosgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 30 g smör
  • 3 mango, mogen
  • 2 tsk sesamfrön
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lägg riset i kallt vatten minst 2 timmar. Häll av vattnet. 
  2. Lägg riset i en sticky ris -ångare, eventuellt med en silduk över. Sjud upp vatten i en kastrull, placera risångaren i kastrullen och lägg på locket. Ånga i cirka 35 minuter och ta sedan ur riset från kastrullen och låt det svalna. 
  3. Värmen upp kokosgrädde i en kastrull med socker, salt och smör tills sockret lösts upp.
  4. Häll i kokosblandningen i riset i kastrullen och låter det sjuda ungefär 10 minuter. Ta av från värmen och låt det svalna. 
  5. Servera det klibbiga riset med mango och toppa med sesamfrön.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...