Klibbigt ris med mango

Klibbigt ris med mango
Foto: Tv4
Wichudaporn Chaiyasaeng SMK 2019
Wichudaporn Chaiyasaeng SMK 2019

Klibbigt ris med mango

3

5 steg att laga

7 ingredienser

30 m

Klibbigt ris, söt kokosmjölk och mango blir en ljuvlig efterrätt att servera efter maten!

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 3 dl sticky rice
  • 400 g kokosgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 30 g smör
  • 3 mango, mogen
  • 2 tsk sesamfrön

Gör så här

  1. Lägg riset i kallt vatten minst 2 timmar. Häll av vattnet. 
  2. Lägg riset i en sticky ris -ångare, eventuellt med en silduk över. Sjud upp vatten i en kastrull, placera risångaren i kastrullen och lägg på locket. Ånga i cirka 35 minuter och ta sedan ur riset från kastrullen och låt det svalna. 
  3. Värmen upp kokosgrädde i en kastrull med socker, salt och smör tills sockret lösts upp.
  4. Häll i kokosblandningen i riset i kastrullen och låter det sjuda ungefär 10 minuter. Ta av från värmen och låt det svalna. 
  5. Servera det klibbiga riset med mango och toppa med sesamfrön.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer