• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Klibbigt ris med mango

Klibbigt ris med mango
Foto: Tv4
Wichudaporn Chaiyasaeng SMK 2019
Wichudaporn Chaiyasaeng SMK 2019

Klibbigt ris med mango

5 steg att laga

7 ingredienser

30 m

Klibbigt ris, söt kokosmjölk och mango blir en ljuvlig efterrätt att servera efter maten!

Ingredienser

  • 3 dl sticky rice
  • 400 g kokosgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 30 g smör
  • 3 mango, mogen
  • 2 tsk sesamfrön

Gör så här

  1. Lägg riset i kallt vatten minst 2 timmar. Häll av vattnet. 
  2. Lägg riset i en sticky ris -ångare, eventuellt med en silduk över. Sjud upp vatten i en kastrull, placera risångaren i kastrullen och lägg på locket. Ånga i cirka 35 minuter och ta sedan ur riset från kastrullen och låt det svalna. 
  3. Värmen upp kokosgrädde i en kastrull med socker, salt och smör tills sockret lösts upp.
  4. Häll i kokosblandningen i riset i kastrullen och låter det sjuda ungefär 10 minuter. Ta av från värmen och låt det svalna. 
  5. Servera det klibbiga riset med mango och toppa med sesamfrön.