Klassisk wokad biff med lök

NYHET
koket.se
Klassisk wokad biff med lök
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Klassisk wokad biff med lök

20 ingredienser

En riktig god vardagsmiddag med inspiration från de klassiska kinarestaurangerna. En enkel och snabb rätt med strimlad, wokad biff och lök som serveras med kokt ris. Gott och enkelt, precis som en familjefavorit ska vara!

logo
Filip Poon - porträtt KM 2023

Se Filip Poon laga receptet

Ingredienser

Biff och marinad

  • 500 g lövbiff, el ryggbiff, strimlad
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk ostronsås
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven

Woksås

  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk soja, ljus
  • 1 tsk soja, mörk (för färg)
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk majsstärkelse, utrörd i 2 msk vatten
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk MSG

Grönsaker

  • 2 gula lökar, skivade
  • 2 salladslökar, skivade
  • 1 röd paprika, strimlad (valfritt)
  • 1 msk rapsolja, till stekning

Tillbehör

  • 4 port kokt ris
  • sesamfrön

Gör så här

Marinera biffen

  1. Strimla köttet och blanda det i en skål med soja, ostronsås, sesamolja, majsstärkelse, ingefära och vitlök. Låt marinera i minst 10 minuter.

Woksåsen

  1. Rör ihop ostronsås, ljus och mörk soja, strösocker, majsstärkelse (utrört i vatten9 och 1 dl vatten.

Stek biffen

  1. Hetta upp en wok eller stekpanna med olja på hög värme. Stek köttet snabbt i omgångar tills det får färg. Lägg åt sidan.

Grönsakerna

  1. Stek den hackade löken och paprikan i samma panna i någon minut tills de är mjuka men fortfarande har lite krispighet.
  2. Lägg tillbaka köttet i pannan och häll över woksåsen. Rör om och låt allt puttra i 1-2 minuter tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och msg.
  3. Servera direkt. Lägg upp på tallrikar med nykokt ris. Toppa med sesamfrön och färsk koriander eller salladslök.