Klassisk tacopaj med köttfärs och crème fraiche

26 röster
40 m
4
Klassisk tacopaj med köttfärs och crème fraiche
Foto: köket.se

För en supersnabb lunch eller middag - Köp Felix färdiga mexikanska tacopaj!

Felix mexikansk tacopaj produkt
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 pajdeg
  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 förp taco kryddmix
  • 1 paprika
  • ca 150 g majs
  • 2 dl crème fraîche
  • 150 g ost, riven

Till servering

  • 1 förp nachochips

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tryck ut pajdegen i pajformen, nagga med en gaffel och förgrädda skalet i ca 5 minuter.
  3. Skiva den gula löken. Stek tillsammans med köttfärsen och lite olja tills löken mjuknat och köttfärsen blivit genomstekt.
  4. Krydda med tacokryddan och häll på en skvätt vatten. Stek någon minut till.
  5. Hacka paprikan. Lägg ner paprika och majskorn i stekpannan och rör om.
  6. Häll över fyllningen i pajskalet. Bred över crème fraichen och toppa med riven ost.
  7. Grädda pajen i ugnen i ca 20 minuter eller tills osten fått fin färg.
  8. Ta ut pajen ur ugnen och servera med nachos.
Tips!
Ädelostpaj med broccoli och sparris
18 oktober 2018