I samarbete med FELIX

Klassisk tacopaj med köttfärs och crème fraiche

4 röster
40 m
4
Klassisk tacopaj med köttfärs och crème fraiche
Foto: köket.se

En klassisk och lättlagad tacopaj med köttfärs, paprika, crème fraiche och massor riven ost. En rätt vi aldrig tröttnar på och som hela famijlen älskar. Servera gärna med lite nachochips!

För en supersnabb tacopaj - Köp Felix färdiga mexikanska tacopaj!

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 pajdeg
  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 paprika
  • ca 150 g majs
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g ost, riven

Till servering

  • 1 påse nachos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tryck ut pajdegen i pajformen, nagga med en gaffel och förgrädda skalet i ca 5 minuter.
  3. Skiva den gula löken. Stek tillsammans med köttfärsen och lite olja tills löken mjuknat och köttfärsen blivit genomstekt.
  4. Krydda med tacokryddan och häll på en skvätt vatten. Stek någon minut till.
  5. Hacka paprikan. Lägg ner paprika och majskorn i stekpannan och rör om.
  6. Häll över fyllningen i pajskalet. Bred över crème fraichen och toppa med riven ost.
  7. Grädda pajen i ugnen i ca 20 minuter eller tills osten fått fin färg.
  8. Ta ut pajen ur ugnen och servera med nachos.
Tips!
Ädelostpaj med broccoli och sparris
18 oktober 2018
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept