Klassisk spaghetti carbonara

Klassisk spaghetti carbonara

48

5 steg att laga

9 ingredienser

20 min

Den perfekta maträtten när hungriga magar behöver mättas snabbt. Dessutom är en klassisk carbonara supergott! Nymalen svartpeppar gör det hela ännu godare.

Tellicherry blackpepper krydda Santa Maria

Variera smakerna

I det här receptet använder vi Tellicherry Black Pepper från Santa Maria.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g spaghetti (färsk)
  • 2 förp bacon
  • 4 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 2 krm Santa Maria Tellicherry Black Pepper
  • 0,5 tsk Santa Maria Rock Salt
  • 70 g rucolasallad
  • 4 äggula

Gör så här

  1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär eller klipp baconet i 2 cm stora bitar och stek dem knapriga i en stekpanna.
  3. Vispa samman ägg, grädde, parmesanost, salt och svartpeppar i en bunke.
  4. Häll av pastan och häll tillbaka ned i kastrullen, vänd ner äggblandningen och det stekta baconet.
  5. Lägg upp på ett fat tillsammans med ruccolasalladen. Servera med en extra äggula.
TIPS!
läs mer
Tellicherry blackpepper krydda Santa Maria

Kryddtips!

Sugen på fler kryddiga recept? Här hittar du massor av inspiration!

Läs mer