I samarbete med Santa Maria

Klassisk spaghetti carbonara

0 röster
20 min
4
Klassisk spaghetti carbonara

Variera smakerna med en krydda till från Santa Maria. I det här receptet använder vi Tellicherry Black Pepper.

Tellicherry blackpepper krydda Santa Maria

Den perfekta maträtten när hungriga magar behöver mättas snabbt. Dessutom är en klassisk carbonara supergott! Nymalen svartpeppar gör det hela ännu godare.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g spaghetti (färsk)
  • 2 förp bacon
  • 4 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 2 krm Santa Maria Tellicherry Black Pepper
  • 0,5 tsk Santa Maria Rock Salt
  • 70 g rucolasallad
  • 4 äggulor
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär eller klipp baconet i 2 cm stora bitar och stek dem knapriga i en stekpanna.
  3. Vispa samman ägg, grädde, parmesanost, salt och svartpeppar i en bunke.
  4. Häll av pastan och häll tillbaka ned i kastrullen, vänd ner äggblandningen och det stekta baconet.
  5. Lägg upp på ett fat tillsammans med ruccolasalladen. Servera med en extra äggula.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...