Klassisk spaghetti carbonara

11 röster
20 min
4
Klassisk spaghetti carbonara

Variera smakerna med en krydda till från Santa Maria. I det här receptet använder vi Tellicherry Black Pepper.

Tellicherry blackpepper krydda Santa Maria
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g spaghetti (färsk)
  • 2 förp bacon
  • 4 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 2 krm Santa Maria Tellicherry Black Pepper
  • 0,5 tsk Santa Maria Rock Salt
  • 70 g rucolasallad
  • 4 äggulor

Gör så här

  1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär eller klipp baconet i 2 cm stora bitar och stek dem knapriga i en stekpanna.
  3. Vispa samman ägg, grädde, parmesanost, salt och svartpeppar i en bunke.
  4. Häll av pastan och häll tillbaka ned i kastrullen, vänd ner äggblandningen och det stekta baconet.
  5. Lägg upp på ett fat tillsammans med ruccolasalladen. Servera med en extra äggula.
23 mars 2020