Klassisk spaghetti carbonara

Klassisk spaghetti carbonara NY
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Klassisk spaghetti carbonara

8 ingredienser

20 min

Den perfekta maträtten när hungriga magar behöver mättas snabbt. Dessutom är en klassisk carbonara supergott! Nymalen svartpeppar gör det hela ännu godare.

Ingredienser

portioner
  • 500 g spaghetti (färsk)
  • 2 förp bacon
  • 4 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 4 äggulor

Gör så här

  1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär eller klipp baconet i 2 cm stora bitar och stek dem knapriga i en stekpanna.
  3. Vispa samman ägg, grädde, parmesanost, salt och svartpeppar i en bunke.
  4. Häll av pastan och häll tillbaka ned i kastrullen, vänd ner äggblandningen och det stekta baconet.
  5. Lägg upp på ett fat och servera med en extra äggula och riven parmesan.