Klassisk spaghetti carbonara

Klassisk spaghetti carbonara NY
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Klassisk spaghetti carbonara

62

5 steg att laga

8 ingredienser

20 min

Den perfekta maträtten när hungriga magar behöver mättas snabbt. Dessutom är en klassisk carbonara supergott! Nymalen svartpeppar gör det hela ännu godare.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g spaghetti (färsk)
  • 2 förp bacon
  • 4 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 4 äggulor

Gör så här

  1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär eller klipp baconet i 2 cm stora bitar och stek dem knapriga i en stekpanna.
  3. Vispa samman ägg, grädde, parmesanost, salt och svartpeppar i en bunke.
  4. Häll av pastan och häll tillbaka ned i kastrullen, vänd ner äggblandningen och det stekta baconet.
  5. Lägg upp på ett fat och servera med en extra äggula och riven parmesan.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer