I samarbete med Aito

Klassisk smulpaj med äppelfyllning

0 röster
30 m
8
Klassisk smulpaj med äppelfyllning
Foto: Aito

Med Aito Oat Drink Barista gör du en krämig och len vaniljsås till pajen!

Aito oatdrink barista produkt

Oemotståndlig och enkel smulpaj med äpple och kanel. Servera med en len vaniljsås av Aito Oat Drink Barista.

Visa mer
30 m
8

Du behöver

Smul:

  • 100 g smör (eller mjölkfritt margarin för mjölkfritt alternativ)
  • 100 g strösocker
  • 100 g havregryn
  • 30 g bovetemjöl
  • 70 g mandelmjöl
  • 5 g kardemumma, grovmalen

Äppelfyllning:

  • 600 g äpplen, skalade och urkärnade
  • 10 g kanel, finmalen
  • 25 g strösocker
  • 3 g vaniljpulver

Vaniljsås:

  • 2 msk Maizena
  • 4 msk strösocker
  • 400 g Aito Oat Drink Barista
  • 1 st vaniljstång
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Blanda alla ingredienserna till smulet i en matberedare.
  3. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i små tärningar.
  4. Blanda kanel, strösocker och vaniljpulver med äppeltärningarna. Lägg äppelbitarna i en ugnssäker form (diameter ca 27 cm) och toppa med smulet. Baka av i 200 grader varmluft i 15 minuter eller tills smulet har fått en fin, gyllenbrun färg.
  5. Vaniljsås: Väg upp Maizena och strösocker i en kastrull och blanda (detta görs för att undvika att Maizenan klumpar sig när man häller i vätskan). Tillsätt Aito Oat Drink Barista. Dela och skrapa ur vaniljstången. Ha i både vaniljstången och fröna i kastrullen med Aito Oat Drink Barista, socker och Maizena. Koka upp tills såsen har tjocknat.
17 juli 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...