Klassisk råraka

koket.se
Klassisk råraka
Ludwig Tjörnemo profilbild
Ludwig Tjörnemo profilbild

Klassisk råraka

5 ingredienser

20 m

Den här härliga rårakan kan du servera med en mängd olika toppings beroende på vad du gillar. Kika gärna igenom Ludwigs andra recept för olika goda förslag.

Se Ludwig Tjörnemo laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 8 potatis Amandine
  • 4 msk rapsolja
  • 50 g smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Riv potatisen med skal på den fina sidan av rivjärnet.
  2. Krama ur vätskan ur den rivna potatisen och dela upp i fyra jämnstora högar.
  3. Tryck ut en hög åt gången i pannan och stek i olja tills den blivit gyllenbrun. Salta och peppra innan du vänder och gör samma sak på andra sidan.
  4. Lägg rårakorna på ett galler efterhand som de blir klara så behåller de sin frasighet.