Klassisk kladdkaka i glasburk
Klassisk kladdkaka i glasburk
11 ingredienser
30 m
En riktigt god kladdkaka slår det mesta. Här tipsar Hilda om ett av sina bästa recept som du bakar i en glasburk och serverar med läckra tillbehör.
Se Hilda Kirkhoff laga receptet

Ingredienser
Kladdkaka
- 75 g smör
- 1 dl vetemjöl
- 0,5 dl kakao
- 0,5 krm salt
- 1,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
Servering
- grädde, lättvispad
- färska bär
- blandade nötter
- färsk citronmeliss
Gör så här
Kladdkaka
- Sätt ugnen på 175 grader över -och undervärme.
- Smält smöret och låt svalna helt.
- Tillsätt övriga ingredienser och rör runt till en jämn smet.
- Ta fram 2 värmetåliga glasburkar och ställ på ett ugnsgaller.
- Fördela smeten jämnt i båda burkarna.
- Ställ burkarna näst längst ner i ugnen och grädda i 20-25 minuter. De ska vara lite lösa i mitten.
- Ta ut och låt svalna något.
Servering
- Servera kladdkakorna med lättvispad grädde, färska bär, nötter och citronmeliss.