I samarbete med PAUL OCH THOM

Klassisk fläskfilégryta med ostfylld peperoni

26 röster
30 m
4
Klassisk fläskfilégryta med ostfylld pepperoni
Foto: Angelica Söderberg

Klassisk fläskfilégryta med mustig smak från tomatpesto och heta peperonis. Lyxigt och gott till både vardags och fest.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • olja från peperonin
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • salt och peppar
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 2 msk Paul&Thom pesto tomat och rucola
  • 1 tärning köttbuljong
  • 1 knippe persilja, hackad
  • 1 förp Paul&Thom grön peperoni
  • Eventuellt mörk redning

Gör så här

  1. Skär fläskfilén i strimlor och bryn tillsammans med lite olja från peperonin i en stor kastrull eller stekpanna. När köttet fått en fin yta lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.
  2. Hacka lök och vitlök och stek mjukt i samma panna utan att det ta färg. Lägg tillbaka fläsket i grytan. Krydda med salt och peppar.
  3. Slå över grädde, vatten, pesto och buljongtärning. Låt koka upp för att sedan sjuda tills köttet är genomkokt.
  4. Tillsätt peperonin och smaka av med persilja, eventuellt mer pesto, salt och peppar. Red grytan om du tycker att det behövs.
  5. Servera med ris, pasta eller kokt potatis.
3 april 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept