Klassisk cheesecake med digestivebotten

Klassisk bakad cheesecake på digestivebotten
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Klassisk cheesecake med digestivebotten

8 ingredienser

2,5 h

En klassisk bakad cheesecake med färskost, gräddfil och citron på en frasig digestivebotten. Det här receptet blir så krämigt och gott!

Ingredienser

portioner
  • 150 g digestivekex
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 400 g färskost
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1 citron, skal och saft
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 0,5-1 dl gräddfil

Gör så här

Botten

  1. Sätt ugnen på 170 grader varmluft. Krossa digestivekexen till ett fint smul i en matberedare och blanda med det rumstempererade smöret. Tryck ut blandningen ordentligt i botten av en springform, 22-23 cm i diameter. Ställ kakformen i kylen medan du gör fyllningen.

Fyllning

  1. Rör ihop färskosten med sockret till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
  2. Skölj citronen noggrant och tillsätt sedan zest och citronsaft i bunken. Tillsätt mjölet och gräddfilen och blanda till en jämn och krämig smet.
  3. Häll upp smeten i formen och grädda kakan i 60 minuter. Stäng därefter av värmen och låt svalna i ugnen i ytterligare en timme.