Sprött pajskal fylld med kladdig kladdkaka och toppad med en len marcarponekräm med choklad, visst låter det sagolikt gott? Perfekt att njuta av i helgen!
Mät upp alla torra ingredienser i en matberedare. Skär smöret i kuber och lägg även ner dem i matberedaren.
Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Tillsätt en äggula och vatten och mixa lite till.
Häll upp smulet på ett bakbord och arbeta ihop till en deg. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till en tunn platta. Lägg degen i en veckad form som är 36x13 (för avlång) eller 22 cm (för rund).
Tryck till kanterna så att formen täcker hela formen, nagga botten med en gaffel och sätt formen i frysen i minst 30 minuter. Klä eventuellt kanterna med folie för att undvika att degen sjunker ner.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 8–10 minuter. Låt svalna helt.
Kladdkaka
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Hacka chokladen fint.
Smält smöret i en kastrull. Ta från spisen och rör ner chokladen, rör om till allt smält. Häll därefter över i en skål för att svalna helt.
Knäck ner ägg i en skål ihop med strösocker. Vispa med en handvisp så allt blandats, det behöver inte vispas länge. Häll i chokladsmöret och vispa lite till.
Sikta ner de torra ingredienserna i skål och vänd om med en slickepott.
Häll smeten i tarteskalet och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten.
Ta ut kakan och låt svalna. Ställ i kylen för att svalna helt.
Marcarponekräm med choklad
Smält chokladen och låt bli rumstemperatur.
Vispa det rumsvarma smöret till en luftig konsistens. Tillsätt därefter mascarponen och vispa till en jämn smet med hjälp av en elvisp.
Tillsätt lite florsocker i taget under fortsatt vispning.
Häll i chokladen och vänd ner med en slickepott.
Häll krämen i en kastrull och värm på låg värme till allt smält samman utan att den blir för varm.
Häll krämen över kakan. Ställ i kylen och låt stelna en liten stund.
Servering
Dekorera eventuellt med hackade hasselnötter, bär och färska örter.