Kladdkakesandwich

koket.se
Kladdkakesandwich
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Kladdkakesandwich

11 ingredienser

40 min + 9 h i frysen

Sandwichglass med vaniljglass som görs utan glassmaskin och som ligger mellan två härliga kladdkakebitar.

Kladdkakan bakas i två omgångar i en långpanna à 30x40 cm.

Se Camilla Hamid laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kladdkaka x 2

  • 225 g smör
  • 3,5 dl strösocker
  • 2,25 dl brunt farinsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt

Glass

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,5 burk kondenserad mjölk sötad [200 g]
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Börja med att göra första kladdkakan. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck långpannan med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  3. Häll upp smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 min.
  4. Låt svalna helt och hållet innan du tar ut kladdkakan ur långpannan och gör en till likadan kladdkaka. Förvara båda kladdkakorna i kylskåpet medan du gör glassen.
  5. I en bunke vispar du upp grädden till mjuka toppar med elvisp. Tillsätt sötad kondenserad mjölk och vaniljsocker. Vispa ihop till en jämn smet.
  6. Täck din långpanna med bakplåtspapper igen och lägg en av kladdkakorna i botten. Häll glassmeten över kladdkakan. Låt stå i frysen i ca 3 timmar, bara precis tills glassen börjat sätta sig innan du lägger nästa kladdkaka ovanpå glassen. Markera på den översta kladdkakan med djupa linjer med hjälp av en kniv hur dina portionsbitar ska vara.
  7. Plasta in långpannan och låt stå i frysen i minst 6 h innan du skär upp kakan i portionsbitar med en riktigt vass kniv.