Kladdkakemuffins med marshmallows och choklad

Kladdkakemuffins med marshmallows och choklad
Foto: Helan Shabani
Helan shabani profilbild
Helan shabani profilbild

Kladdkakemuffins med marshmallows och choklad

11 ingredienser

30 min + tid i kyl

Kladdkakemuffins med marshmallows och choklad är svårt att tacka nej till! De blir både barnsligt goda och festliga till halloween.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
sats
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • salt [1 nypa]
  • florsocker (att pudra över)

Servering

  • 200 g vit choklad
  • 12 marshmallows
  • 50 g mörk choklad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna något.
  3. Vispa ihop ägg och socker lätt för hand.
  4. Tillsätt smöret och rör försiktigt ner vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt tills smeten precis går ihop.
  5. Fyll 12 muffinsformar till ungefär två tredjedelar.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, de ska fortfarande vara kladdiga i mitten.
  7. Låt muffinsen svalna och pudra dem sedan med florsocker.

Servering

  1. Smält den vita chokladen över vattenbad.
  2. Låt chokladen svalna något och doppa sedan marshmallowsen i den.
  3. Lägg marshmallowsen ovanpå muffinsen och ställ in dem i kylen tills chokladen stelnat.
  4. Smält den mörka chokladen och använd den för att rita ögon och mun.