Kladdkakecookies
Kladdkakecookies
10 ingredienser
Stora kakor med smak av choklad med ett segt inre och frasigt yttre - mums!
Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser
- 200 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
- 225 g smör
- 3,5 dl strösocker
- 2,25 dl brunt farinsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 4 ägg (stora)
- 3,5 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 krm salt
- flingsalt, att dekorera med
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck 2-3 plåtar (beroende på hur stora eller små plåtar du har men dessa cookies behöver generöst med plats på plåten för att flyta ut) med
- bakplåtspapper.
- Grovhacka den mörka chokladen och lägg tillsammans med smöret i en kastrull. Smält ihop till en jämn och blank smet på medelvärme. Ta bort kastrullen från värmen.
- Lägg resten av ingredienserna förutom flingsaltet i en bunke. Tillsätt chokladsmöret och rör ihop alltsammans bara precis tills det går ihop till en jämn och klumpfri smet.
- Ställ bunken i kylskåpet för att smeten ska stelna i minst 30 minuter.
- Klicka ut smeten på en plåt (varje klick eller skopa med glasskopa ska vara ca 4 cm i diameter och ca 4 cm höga). Använd med fördel glasskopa för att få så jämn fördelning av smeten som möjligt.
- Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Fixa formen på kakorna medan de fortfarande är varma om de flutit ut till ojämna cirklar och låt sedan svalna helt och hållet på plåten
- innan servering eller förvaring. Garnera med flingsalt.