Kladdkaka på svarta bönor med kolakräm och hallon

Kladdkaka på svarta bönor med kolakräm och hallon
Foto: Tv4

Kladdkaka på svarta bönor med kolakräm och hallon

34

3 steg att laga

12 ingredienser

50 m

Kladdkaka på svarta bönor är riktigt enkelt och gott att baka. Servera med kolakräm och hallon och det blir en perfekt dessert!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner8 - 12 bitar

Kladdkakan

  • 400 g svarta bönor
  • 15-20 färska dadlar, urkärnade
  • 150 g mörk choklad
  • 3 ägg
  • 2 msk chiafrön
  • 2,5 msk kokosolja
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 1 krm vaniljpulver

Kolakräm

  • 1 burk karamelliserad mjölk

Topping

  • 10 färska hallon
  • kvarg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Täck en bakform med bakplåtspapper. Mixa bönor och dadlar till en slät massa. Blanda i en bunke tillsammans med övriga ingredienser. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.
  3. Bre den karamelliserade mjölken över kakan när den svalnat. Toppa med färska hallon och servera med naturell kvarg.
TIPS!
läs mer
Vad är blått vin

Vad är blått vin?

Vad är egentligen blått vin - och hur smakar det?

Läs mer