• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kladdkaka på svarta bönor med kolakräm och hallon

Kladdkaka på svarta bönor med kolakräm och hallon
Foto: Tv4

Kladdkaka på svarta bönor med kolakräm och hallon

3 steg att laga

12 ingredienser

50 m

Kladdkaka på svarta bönor är riktigt enkelt och gott att baka. Servera med kolakräm och hallon och det blir en perfekt dessert!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Kladdkakan

  • 400 g svarta bönor
  • 15-20 färska dadlar, urkärnade
  • 150 g mörk choklad
  • 3 ägg
  • 2 msk chiafrön
  • 2,5 msk kokosolja
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 1 krm vaniljpulver

Kolakräm

  • 1 burk karamelliserad mjölk

Topping

  • 10 färska hallon
  • kvarg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Täck en bakform med bakplåtspapper. Mixa bönor och dadlar till en slät massa. Blanda i en bunke tillsammans med övriga ingredienser. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.
  3. Bre den karamelliserade mjölken över kakan när den svalnat. Toppa med färska hallon och servera med naturell kvarg.