Kladdkaka med tosca

Kladdkaka med tosca
Foto: Tv4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Kladdkaka med tosca

6

11 ingredienser

30 m + tid i kyl

Fredrik Nylén besöker Nyhetsmorgon och bakar en ljuvlig kladdkaka toppad med seg och söt tosca. En fullträff att testa redan idag!

Ingredienser

portioner bitar

Kladdkaka

  • 150 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl

Tosca

  • 75 g smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 175 g hasselnötter (eller mandel)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Fäst bakplåtspapper i botten på en springform som är ca 20–22 cm i diameter. Smörj kanterna med smör och pudra med kakao.
  2. Smält smöret till kladdkakan en kastrull. Rör i sockret och kakao. Knäck i ett ägg i taget och avsluta med att vispa ner mjölet. Häll smeten i formen.
  3. Blanda alla ingredienser till toscan, utom nötterna, i en kastrull. Låt koka upp och sjud i 1 minut.
  4. Hacka nötterna grovt och rör ner i toscasmeten.
  5. Fördela toscan över smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25–30 minuter. Skaka lätt på formen i ugnen, mitten ska dallra lite lätt, då är kakan klar.
  6. Låt kakan svalna kallt, gärna i kylen. Stjälp upp på ett fat och njut!