Kladdkaka med tosca
Kladdkaka med tosca
11 ingredienser
30 m + tid i kyl
Fredrik Nylén besöker Nyhetsmorgon och bakar en ljuvlig kladdkaka toppad med seg och söt tosca. En fullträff att testa redan idag!
Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser
Kladdkaka
- 150 g smör
- 2,5 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 2 ägg
- 2 dl vetemjöl
Tosca
- 75 g smör
- 0,75 dl strösocker
- 1 msk ljus sirap
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk mjölk
- 175 g hasselnötter (eller mandel)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Fäst bakplåtspapper i botten på en springform som är ca 20–22 cm i diameter. Smörj kanterna med smör och pudra med kakao.
- Smält smöret till kladdkakan en kastrull. Rör i sockret och kakao. Knäck i ett ägg i taget och avsluta med att vispa ner mjölet. Häll smeten i formen.
- Blanda alla ingredienser till toscan, utom nötterna, i en kastrull. Låt koka upp och sjud i 1 minut.
- Hacka nötterna grovt och rör ner i toscasmeten.
- Fördela toscan över smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25–30 minuter. Skaka lätt på formen i ugnen, mitten ska dallra lite lätt, då är kakan klar.
- Låt kakan svalna kallt, gärna i kylen. Stjälp upp på ett fat och njut!