Kladdkaka med rocky road-fudge

NYHET
kladdkaka med rocky road-fudge
Foto: Helén Pe
Frida Skattberg porträtt
Frida Skattberg porträtt

Kladdkaka med rocky road-fudge

0

12 ingredienser

40 min

Det finns inte mycket som slår en kladdkaka, men det finns definitivt ingenting som slår en kladdkaka med rocky road-fudge. En kladdkaka med julsmak, det bästa av två världar, helt enkelt.

Ingredienser

portioner
  • 100 g smör
  • 50 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 krm flingsalt

Fudge

  • 300 g choklad (Frida använder 70 % kakaohalt)
  • 1 burk kondenserad mjölk sötad
  • 1,5 dl minimarshmallows
  • 2 dl salta jordnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, 22
 cm i diameter.
  2. Smält smör och choklad i en stor kastrull. Tillsätt resterande ingredienser till kladdkakan och rör ihop till en klumpfri smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 18 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Gör fudgen. Smält chokladen på låg värme i en kastrull och tillsätt sedan den kondenserade mjölken. Rör ihop till en slät fudge. Tillsätt sedan minimarshmallows, nötter och dumlekolor och rör ihop.
  5. Bred ut fudgen på kakan och låt stelna i kylskåp i 1 timme. Ta fram kakan en stund före servering.