Kladdkaka med rocky road-fudge
Kladdkaka med rocky road-fudge
12 ingredienser
40 min
Det finns inte mycket som slår en kladdkaka, men det finns definitivt ingenting som slår en kladdkaka med rocky road-fudge. En kladdkaka med julsmak, det bästa av två världar, helt enkelt.
Ingredienser
- 100 g smör
- 50 g mörk choklad
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 krm flingsalt
Fudge
- 300 g choklad (Frida använder 70 % kakaohalt)
- 1 burk kondenserad mjölk sötad
- 1,5 dl minimarshmallows
- 2 dl salta jordnötter
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, 22 cm i diameter.
- Smält smör och choklad i en stor kastrull. Tillsätt resterande ingredienser till kladdkakan och rör ihop till en klumpfri smet.
- Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 18 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Gör fudgen. Smält chokladen på låg värme i en kastrull och tillsätt sedan den kondenserade mjölken. Rör ihop till en slät fudge. Tillsätt sedan minimarshmallows och nötter, rör ihop.
- Bred ut fudgen på kakan och låt stelna i kylskåp i 1 timme. Ta fram kakan en stund före servering.