Kladdkaka med rocky road-fudge

kladdkaka med rocky road-fudge
Foto: Helén Pe
Frida Skattberg porträtt
Frida Skattberg porträtt

Kladdkaka med rocky road-fudge

12 ingredienser

40 min

Det finns inte mycket som slår en kladdkaka, men det finns definitivt ingenting som slår en kladdkaka med rocky road-fudge. En kladdkaka med julsmak, det bästa av två världar, helt enkelt.

Ingredienser

portioner
  • 100 g smör
  • 50 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 krm flingsalt

Fudge

  • 300 g choklad (Frida använder 70 % kakaohalt)
  • 1 burk kondenserad mjölk sötad
  • 1,5 dl minimarshmallows
  • 2 dl salta jordnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, 22
 cm i diameter.
  2. Smält smör och choklad i en stor kastrull. Tillsätt resterande ingredienser till kladdkakan och rör ihop till en klumpfri smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 18 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Gör fudgen. Smält chokladen på låg värme i en kastrull och tillsätt sedan den kondenserade mjölken. Rör ihop till en slät fudge. Tillsätt sedan minimarshmallows och nötter, rör ihop.
  5. Bred ut fudgen på kakan och låt stelna i kylskåp i 1 timme. Ta fram kakan en stund före servering.