• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kladdkaka med kokostosca och åkerbärsglass

NYHET
kladdkaka med tosca och åkerbärsglass
Foto: TV4

Kladdkaka med kokostosca och åkerbärsglass

7 steg att laga

13 ingredienser

45 min + tid i frys

Magisk kladdkaka mede knäckig kokostosca och åkerbärsglass. En underbar dessert eller fika!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Glass

  • 1 burk kondenserad mjölk sötad
  • 3 dl grädde
  • 0,5 dl åkerbär (sylt)

Kladdkaka

  • 150 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl

Tosca

  • 75 g smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk mjölk
  • 3 dl riven kokos

Gör så här

  1. Glass
    Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp, tillsätt den kondenserade mjölken och vispa lite till, smaksätt med sylt.
  2. Häll upp i form, plasta in och frys i minst 6 timmar innan servering.
  3. Kladdkaka
    Sätt ugnen på 175 grader, smörj en springform på ca 20 cm i diameter.
  4. Smält smöret i en kastrull och rör i socker och kakao. Knäck i ett ägg i taget och avsluta med att vispa i mjölet. Häll smeten i formen.
  5. Tosca
    Blanda alla ingredienser till toscan utom kokos i en panna. Låt koka upp och sjud i 1 minut. Rör ned kokosflingorna i toscasmeten.
  6. Fördela toscan över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter.
  7. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan du lägger över den på fat.