Kladdkaka med kokostosca och åkerbärsglass

kladdkaka med tosca och åkerbärsglass
Foto: TV4

Kladdkaka med kokostosca och åkerbärsglass

Av: Lotta - Hofors

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

45 min + tid i frys

Magisk kladdkaka mede knäckig kokostosca och åkerbärsglass. En underbar dessert eller fika!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Glass

  • 1 burk kondenserad mjölk sötad
  • 3 dl grädde
  • 0,5 dl åkerbär (sylt)

Kladdkaka

  • 150 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl

Tosca

  • 75 g smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk mjölk
  • 3 dl riven kokos

Gör så här

Håll skärmen tänd

Glass

  1. Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp, tillsätt den kondenserade mjölken och vispa lite till, smaksätt med sylt.
  2. Häll upp i form, plasta in och frys i minst 6 timmar innan servering.

Kladdkaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader, smörj en springform på ca 20 cm i diameter.
  2. Smält smöret i en kastrull och rör i socker och kakao. Knäck i ett ägg i taget och avsluta med att vispa i mjölet. Häll smeten i formen.

Tosca

  1. Blanda alla ingredienser till toscan utom kokos i en panna. Låt koka upp och sjud i 1 minut. Rör ned kokosflingorna i toscasmeten.
  2. Fördela toscan över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter.
  3. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan du lägger över den på fat.