Vispa ägg och farinsocker. Smält smöret. Rör ner chokladen i smöret och blanda till en jämn smet. Blanda vetemjöl och bakpulver.
Rör ner choklad- och smörblandningen i äggvispet. Tillsätt mjölblandningen och kakaonibs.
Fördela smeten i två fodrade tårtringar/springformar, 10-13 cm i diameter alternativt i en större, 20-23 cm i diameter. Fyll upp med smet ca 2 cm ifrån kanten. Strö över salta jordnötter.
Grädda i exakt 12 minuter och 30 sekunder, tårtan ska vara lite lös när den tas ut ur ugnen. Ta ut och låt svalna i rumstemperatur så att mittenpartiet sjunker lite. Låt svalna helt.
Ganache
Hacka chokladen fint.
Koka upp grädde med ingefära. Häll grädden över chokladen. Blanda och mixa slätt. Tillsätt smöret och rör till jämn konsistens.
Häll sedan ganachen över tårtan så att den täcker den del som sjunkit ned i mitten. Ställ tårtan i kylen. Servera tårtan kall.