Kinesisk sallad med tofu

NYHET
Kinesisk sallad med tofu
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Kinesisk sallad med tofu

17 ingredienser

30 min

En matig sallad med tofu, krispiga grönsaker och brynt sojasmör gör sig bra både som lunch, picknick eller lättare middag.

Ingredienser

portioner

Dressing

  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk färsk ingefära, riven

Sallad

  • 300 g fast tofu, pressad och stekt i tärningar
  • 100 g vitkål, strimlad
  • 1 morot, strimlad (liten)
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 0,5 gurka, tunt skivad
  • 1 salladslök, skivad

Brynt sojasmör

  • 50 g smör
  • 1 msk japansk soja

Servering

  • 1 msk sesamfrön
  • färsk koriander

Gör så här

Dressing

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen.

Sallad

  1. Stek tofun gyllene och krispig.
  2. Lägg grönsaker och tofu i en stor skål.
  3. Ringla över dressingen och vänd runt försiktigt.

Brynt sojasmör

  1. Smält smöret tills det är gyllene och doftar nötigt.
  2. Tillsätt sedan soja och rör om.

Servering

  1. Ringla det brynta sojasmöret över salladen vid servering.
  2. Toppa med sesamfrön och koriander.