Kinesisk kycklingsallad med XO-sås

Kinesisk kycklingsallad med XO-sås
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Kinesisk kycklingsallad med XO-sås

12 ingredienser

20 m

XO-sås är en chili- och fläsksås som tillför ett underbart djup av smak till kinesiska rätter. Men det tar tid och massor av ingredienser för att göra den hemma. Så här kommer en fantastisk liten genväg: använda en burk med färdig baconsylt (lätttillgänglig online) och lägga till en twist med sojasås, fisksås och risvinäger. Sen är den här magiska och hälsosamma vardagsfavoriten på god väg! Varje portion innehåller 317 kcal.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 4.

Ingredienser

portioner
  • 350 g rödkål, fint strimlad
  • 0,5 salladskål, strimlad
  • 1 morot, skalad och skuren eller strimlad (stor)
  • 4 kycklinglår, benfria och skinnfria
  • 100 g baconsylt
  • 2 tsk fisksås
  • 1 tsk soja, reducerad och salt
  • 2 tsk risvinäger
  • 1 birds eye chilli, finhackad

Dressing

  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk soja, reducerad och salt
  • 1,5 msk sesamolja

Gör så här

  1. Lägg den strimlade kålen och moroten i en salladsskål.
  2. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen i en liten skål. Häll över salladen och blanda ihop. Ställ åt sidan för att mjukna.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna.
  4. Krydda kycklingen och stek på medelvärme i 3–4 minuter på varje sida tills den precis är genomstekt. Ställ åt sidan för att vila.
  5. Värm under tiden baconsylten med fisksås, soja, risvinäger och chili i en liten kastrull.
  6. Hacka kycklingen och lägg ner bitarna i salladen med den varma baconsylten. Blanda ihop innan servering.